Köpa Saxenda online

Saxenda

Läkarkonsultation och fri leverans

Är viktminskningsinjektioner verkligen ett effektivt sätt att bekämpa fetma? Kan jag köpa Saxenda (liraglutidinjektioner) i Sverige med hemleverans? Vilka onlinetjänster kan man lita på?

Saxenda för viktminskning

Saxenda är ett läkemedel med den aktiva substansen liraglutid, som hjälper dig att gå ner i vikt om kost och motion inte ger önskat resultat. De är dagliga injektioner som minskar aptiten och förlänger mättnadskänslan. De tillverkas av det danska företaget Novo Nordisk. Läkemedlet finns i form av sprutpennor med en lösning som är klar för användning.

Hur det verkar

Liraglutid är en agonist för GLP-1-receptorn. Det användes ursprungligen för att sänka blodsockernivån hos patienter med typ 2-diabetes på grund av dess förmåga att öka insulinproduktionen. De blodsockerreglerande processer som utlöses av liraglutid leder till långsammare tömning av magsäcken, vilket ger patienten en förlängd mättnadskänsla.

Liraglutid har också en effekt på det centrala nervsystemet. Personens sug efter mat och känslan av hunger undertrycks. Tillsammans leder alla dessa effekter till en betydande minskning av matintaget och gradvis viktminskning.

Indikationer för användning

Saxenda är endast avsett för personer med fetma. Patienter med ett kroppsmasseindex (BMI) under 27 kan inte ta detta läkemedel. Läkaren kan förskriva injektioner med liraglutid till patienter som är överviktiga (BMI mellan 27 och 30) om övervikten har lett till komorbiditet.

Effekt

Studier har visat att Saxenda är ett mycket effektivt läkemedel. De höga resultat som läkemedlet uppvisade under prövningarna gäller dock endast patienter som följde en diet och hade en aktiv livsstil. Under dessa förhållanden kan liraglutidinjektioner leda till en förlust på upp till 10% av den ursprungliga kroppsvikten.

Köp Saxenda i Sverige

Det finns inga leveransproblem med Saxenda i Sverige, så du kan enkelt köpa det online. Det säljs också på vanliga apotek. Du kan använda deras tjänster om du har fått en konsultation från en läkare och han har gett dig ett recept.

För att göra en beställning från ditt hem eller kontor kan du köpa Saxenda från en speciell onlineplattform. Det är inte bara ett onlineapotek utan en tjänst där du får fjärrkonsultation och recept online. Inget annat apotek kan erbjuda dig sådana tjänster.

Saxenda utan recept

Saxenda är ett receptbelagt läkemedel. I ingen jurisdiktion säljs det utan recept. Det finns dock en stor skillnad mellan att köpa det med recept från ett vanligt apotek och att köpa det med ett online-recept på en onlineplattform. Du behöver inte få ett recept i förväg för att göra en beställning. Du får det vid tidpunkten för beställningen baserat på fjärrkonsultation. Detta tar nästan ingen tid av din dag. Du kan göra din beställning när det passar dig. Att söka efter olagliga säljare som säljer läkemedel utan recept förlorar någon mening. Den lagliga plattformen organiserar medicinsk vård och snabb leverans i hela Sverige.

Pris

Priset på Saxenda är måttligt. Dessa injektioner är betydligt billigare än deras nyare och mer hypade alternativ Wegovy.

På webbplatsen för onlineplattformen, som verkar lagligt i Sverige och andra EU-länder, inkluderar priset på medicinen redan alla ytterligare tjänster. Kunden behöver inte betala separat för läkarkonsultation och snabb leverans. Och leveransen är verkligen snabb – oftast är läkemedlet framme hos kunden redan nästa arbetsdag. Detta är en värdefull tjänst som sparar mycket tid.

Hur tar man Saxenda för effektiv viktminskning?

Reglerna för att ta liraglutidinjektioner för säker och effektiv viktminskning inkluderar dessa bestämmelser:

 1. Ta endast när det anges
 2. Efterlevnad av diet och träningsplan
 3. Öka dosen steg för steg från minst 0.6 mg till högst 3 mg
 4. Följ läkarens rekommendationer om doseringen av Saxenda eller andra mediciner behöver justeras
 5. Informera läkaren om eventuella biverkningar.

Startdosen för alla patienter är 0,6 mg liraglutid per dag. Varje vecka ökas dosen med ytterligare 0,6 mg tills den når 3 mg per dag. Detta görs för att minimera biverkningarna och för att hjälpa kroppen att anpassa sig till behandlingen på ett bekvämt sätt. Det är inte möjligt att påbörja behandlingen med en dos på 3 mg. Detta kommer inte att leda till snabbare viktminskning, men kommer nästan säkert att orsaka allvarliga reaktioner i kroppen.

Det är nödvändigt att göra injektioner vid samma tid på dagen. Detta är viktigt för en jämn verkan av medicinen. 

De bästa ställena för injektioner är överarmen, buken och låret. Det är osannolikt att du kommer att kunna ge injektioner på samma plats varje dag. Det är bättre att alternera injektionsställena.

Alternativ

Saxenda vs Wegovy

Wegovy är det närmaste alternativet till Saxenda för viktminskning. Det finns också ett läkemedel som heter Victoza, som är ännu mer likt Saxenda eftersom det har samma aktiva ingrediens. Victoza är dock uteslutande indicerat för typ 2-diabetiker, så det är Wegovy som förblir det enda direkta alternativet.

SaxendaWegovy
TillverkareNovo NordiskNovo Nordisk
Aktiv ingrediensLiraglutidSemaglutid
Frekvens för administrering1 gång per dagen gång i veckan
Dosering0,6 mg – 3 mg0,25 mg till 2,4 mg

Endast en läkare kan välja rätt läkemedel för dig, men vilka fördelar har de jämfört med varandra?

SaxendaWegovy
Lätthet att accepteraSvårt på grund av dagligt intagLätt på grund av intag en gång i veckan
PrisMedelhögHög
TillgänglighetAlltid tillgänglig i alla doserFrekventa leveransproblem
EffektivitetMedelhög (upp till 10%)Hög (upp till 15%)

Andra läkemedel för viktminskning

Läkemedel som Mysimba och Xenical används också för viktminskning. Deras farmakodynamik skiljer sig från läkemedel i GLP-1-receptoragonistklassen. De är inte ett substitut för Saxenda. Men om patienten inte kan tolerera liraglutid kan läkaren ordinera en av dem.

Ett populärt naturläkemedel för viktminskning är kosttillskottet PhenQ. Det är inte lämpligt för behandling av fetma, men det kan hjälpa överviktiga människor att gå ner i vikt utan indikationer för läkemedelsbehandling.

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Liraglutid är kontraindicerat hos patienter som lider av svår njursvikt eller svår leversjukdom. Läkemedlet är inte lämpligt för patienter med pankreatit. Inflammatorisk tarmsjukdom kommer sannolikt att störa behandlingen.

Patienter över 75 år bör diskutera risk/nyttaförhållandet med sin läkare. Patienter som lider av typ 2-diabetes och som tar glykemisk kontrollmedicinering utöver Saxenda bör vara särskilt vaksamma för att undvika hypoglykemi.

Mer detaljerad information finns i de officiella instruktionerna. Om du inte har bruksanvisningen kan du diskutera försiktighetsåtgärder med din läkare eller besöka FASS webbplats.

Biverkningar

Det finns en risk för dessa oönskade effekter under behandlingen:

 • Illamående
 • diarré
 • buksmärta
 • svaghet
 • förstoppning
 • hudreaktioner vid injektionsstället
 • hypoglykemi (om du har typ 2-diabetes och tar blodsockersänkande läkemedel)
 • akut pankreatit
 • gallstenssjukdom

Det kan finnas andra biverkningar som bäst diskuteras med din läkare.

Resultat: erfarenhet före och efter att ha tagit Saxenda

Det finns tillräckligt med information på forum om erfarenheten av att använda Saxenda. Patienter delar villigt sina åsikter. Vanligtvis reduceras recensioner till bekräftelse av injektionernas effektivitet och diskussion om biverkningar. Vissa patienter kunde inte fortsätta behandlingen på grund av oönskade reaktioner. De flesta av dem som har slutfört hela behandlingen (cirka 1 år) rapporterar betydande viktminskning.

Om du vill lära dig om verkliga patientupplevelser, gå till verkliga forum, inte kommersiella webbplatser. Vanligtvis är ”före och efter” foton av terapi av reklamkaraktär. Det är inte brukligt att dela personlig information, särskilt foton, på forum.

Vanliga frågor

Omfattas köpet av Saxenda av högkostnadsskyddet?

Behandling av fetma omfattas vanligtvis inte av offentlig finansiering. Diskutera den mest förnuftiga lösningen med din läkare under ditt läkarbesök. Det enda sättet att spara pengar är troligen att köpa den största förpackningen. 

Är det möjligt att beställa leverans från Tyskland eller Danmark?

Den rekommenderade onlineplattformen fungerar i både Tyskland och Danmark. Det fungerar också i andra länder. Leveransen sker dock från närmaste partnerapotek. Om du tror att Saxenda kostar mindre i andra länder kan du kontrollera priset på den relevanta versionen av webbplatsen. När du är i Tyskland eller Danmark kommer du att kunna beställa med leverans inom gränserna för dessa länder.

Kan jag ta Ozempic istället för Saxenda?

Ozempic och Saxenda har olika indikationer för användning (glykemisk kontroll respektive viktminskning). En läkare kan endast förskriva Ozempic i stället för Saxenda till patienter med typ 2-diabetes. Det finns inga andra alternativ för att alternera eller byta ut läkemedel.

Hur länge räcker en Saxenda-penna?

Antalet injektioner i varje sprutpenna beror på doseringen. Din första sprutpenna bör räcka i 16 dagar. Det finns 6 injektioner på 3 mg i 1 sprutpenna, så en stor förpackning räcker i 30 dagar.

Kan barn ta Saxenda?

Liraglutid för viktminskning kan tas av barn i åldern 12-18 år. Dosjusteringar för denna patientgrupp är vanligtvis inte nödvändiga. Läkemedlet ska inte tas av barn under 12 år. För att köpa Saxenda för behandling av ungdomar måste beställningen göras av deras föräldrar.

Kan Saxenda orsaka bukspottkörtelcancer?

Det misstänks att liraglutid kan orsaka cancer. Sköldkörtelcancer diskuteras oftast, men det förekommer ibland spekulationer om ett samband mellan denna substans och maligniteter i bukspottkörteln. Risken för att utveckla cancer har fastställts i försöksdjur. Det finns dock fortfarande inga tillförlitliga bevis för att cancer hos människor är direkt relaterad till intag av Saxenda.   

Kan jag dricka alkohol under behandlingen?

Alkoholkonsumtion under behandling är inte önskvärd. Det finns inget strikt förbud mot konsumtion av alkoholhaltiga drycker, men de kan öka negativa gastrointestinala reaktioner. Det höga kaloriinnehållet i alkohol kan också minska behandlingens effektivitet. Om en av dina samsjukligheter är typ 2-diabetes bör du helt undvika alkohol. Annars löper du risken att drabbas av hypoglykemi.

Finns det några Saxenda-tabletter tillgängliga?

Nej. Saxenda finns endast tillgängligt i form av injektioner. Tabletter med den aktiva komponenten liraglutid, men under ett annat varumärke, finns inte heller. Den första GLP-1-receptoragonisten som finns i tablettform är semaglutid under varumärket Rybelsus. Det är en tablett för behandling av typ 2-diabetes.